Alopecia

Bald & Bold

Jag måste börja med att säga att jag är överväldigad av responsen på mitt förra inlägg. Så mycket kärlek till er alla. Tack så hemskt mycket för ert stöd!

När jag fick alopecia så visste jag inte speciellt mycket om sjukdomen men jag har fått lära mig att alopecia finns i tre olika former: alopecia areata, alopecia totalis och alopecia universalis. Kort sammanfattat betyder de olika formerna vilken grad av håravfall man har, allt från att tappa fläckar till att tappa allt hår på hela kroppen. Ni kan läsa mer om detta på Alopeciförbundet Sveriges hemsida här.

När jag först blev diagnostiserad med alopecia var det med typen areata som betyder fläckvis håravfall. När jag sedan började tappa mina ögonbryn fick jag diagnosen alopecia universalis vilket betyder att man tappat allt hår på kroppen. Dock så har jag alltid haft en kombination av de olika typerna av alopecia. I perioder har jag mer eller mindre hår på huvudet, min ögonbryn växer just nu väldigt mycket och ögonfransarna har jag alltid fått ha kvar. Håret på benen har jag haft förmånen att tappat förutom på ett par fläckar, ni kan tänka er så smidigt va?

När håret kommer tillbaka i perioder på huvudet så tycker jag mest att det är opraktiskt. Jag har accepterat min sjukdom och tycker faktiskt att det är väldigt bra att ha peruk och när håret växer sporadiskt på huvudet blir det bara i vägen under peruken. Så, jag har valt att raka bort det hela tiden. I helgen var det då dags igen att raka bort håret eftersom det hade blivit väldigt långt. Såhär kan det då se ut före och efter.

baldie (2)

baldie (1)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: