Everyday life,  Mannheim life

Framgång med feedback

Jag är ett stort fan av Elaine Eksvärd och läser hennes blogg dagligen. Jag har även läst ett par av hennes böcker och tycker de är fantastiska. Retorik är så otroligt intressant och viktigt och det är väldigt konstigt att man inte lägger någon som helst vikt vid detta på universitetet. Häromdagen så hade hon en gästbloggare hos sig som heter Elizabeth Kuylenstierna och som bland annat har skrivit boken Framgång med feedback. Hon skrev ett inlägg om hur viktigt feedback är och i beskrivningen till boken står

”Ju mer feedback vi får på jobbet, desto högre motivation, större effektivitet, gladare medarbetare och bättre prestation. Med feedback är alla vinnare! Hur kommer det sig att vi är så usla på feedback? De allra flesta säger sig få för lite feedback, och om man får någon tar man det på fel sätt. Man går direkt i försvar vid kritik: ”Det var inte mitt fel” och får man bekräftelse svarar man: ”Det var väl ingenting…”” 

9789137143019

Jag håller helt med i detta och jag har själv ändrat min syn på feedback otroligt mycket de senaste åren. Jag tycker att feedback är bland det viktigaste man kan få för utan feedback kommer det vara väldigt svårt att utvecklas. Jag tror också att det handlar väldigt mycket om inställningen man själv har när man tar emot feedback eller ger feedback. Självklart kan man ta det som kritik (vilket jag gjorde tidigare) och välja att strunta i det, men ser man det istället som en välgjärning från den som ger den kan man vända detta till något bra och utvecklande.

I inlägget som Elizabeth Kuylenstierna gjorde lottade hon även ut tre böcker och för att vinna man fick skicka sin motivering innehållande sitt bästa feedbackminne. Jag ville såklart vinna boken så jag skickade ett mail med mitt bästa feedbackminne och fick igår reda på att jag vann (inlägget här) och kommer få en bok 🙂 Otroligt kul och jag ser väldigt mycket fram emot att få sätta tänderna i den här boken och utvecklas på feedbackområdet!

Tack så mycket Elizabeth!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: