Alopecia,  Wigs

50 shades of color

När man ska beställa en ny peruk finns det en hel del att välja på både när det gäller färg, kvalitet och konstruktion. De senaste gångerna som jag har beställt har jag beställt en peruk som heter Cyber Hair. Det är en syntetfiber som är gjord i Asien. Man kan också välja lite olika konstruktion på denna och jag har valt att man formgjuter huvudet och sedan gör peruken från denna så att den ska sitta extra bra på huvudet. När man gjort formgjutningen av huvudet ser den ut såhär

baldie

Från början ser det ut som en runt platta bara som är lite varm som de sedan trycker ner över huvudet så att den får stelna och så ritar de på var hårfästet ska gå. Med denna konstruktionen måste man ha tejp för att få peruken att sitta fast. Jag tycker att det är ganska jobbigt med tejpen och jag får ofta sår/irritation av den så nästa jag har valt kommer vara en färdig form som ska kunna sitta på huvudet utan tejp.

När man har valt detta ska man ju också välja hur man vill att den ska se ut. Man kan välja i princip vad man vill när det kommer till färger, slingor, längd, vågigt, rakt, tjocklek osv. Men det är verkligen inte det lättaste att göra. Det man får kolla på är sådana där hårtussar med olika färger som ser ut såhär

baldie (1)

baldie (2)

Detta är verkligen hur svårt som helst att kunna föreställa sig hur det ska bli på en själv som ni kanske kan förstå så man får försöka så gott det går

baldie (3)

Jag tycker att det är väldigt kul att förändra mig och har därför inte valt samma färg någon gång. Den här gången ville jag gå lite mer åt mina ursprungliga färger så att säga. När jag hade hår så var jag blond och är väldigt ljus i hyn. Min pappa är orangehårig så jag tänkte att jag skulle försöka gå lite mer åt det håller nu. Det är svårt att visa på bilder men jag valde till slut den här färgen. Tidigare har jag valt att alltid lägga i några slingor för att lätta upp men i den här färger var det redan det i så det var smidigt

baldie (5)

baldie (6)

Från beställning till att man får en sådan här peruk tar det väldigt lång tid. Jag har nu väntat drygt 4 månader och den har fortfarande inte kommit. Oftast är det väldigt, väldigt svårt att få reda på när den kommer också så man får verkligen se till att man har peruker hemma som man kan använda under tiden.

Priset för denna då? De jag har haft har kostat hela mitt bidrag som jag får av landstinget (kommer skriva ett annat inlägg om hur detta fungerar) det vill säga 7000 kronor plus moms och jag har även lagt till 2000 kronor själv ungefär. Så totalpriset för den ligger alltså runt 10 000 kronor. Det är verkligen inte billigt att ha peruk och tyvärr så räcker inte bidraget jag får så väldigt långt. Peruken blir också sliten relativt fort vilket gör att man inte gärna vill ha den ett helt år men då får man betala egna peruker själv. Man måste också ha specialshampoo och andra hårvårdsartiklar som definitivt inte är gratis heller. I ett annat inlägg kan jag förklara mer hur mycket allt kostar.

Hoppas ni får en skön söndagkväll och kommentera gärna om ni är nyfikna och har några önskemål om vad jag ska skriva om. Ta hand om er!

baldie (4)

4 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: