Alopecia

Alopecian som inte kan bestämma sig.

Att ha alopecia är verkligen galet. Det är ibland som att sjukdomen inte kan bestämma sig för om den ska fortsätta tappa hår eller ej? I höstas så hade jag väldigt lite hår på huvudet. Det var mest lite fjun och lite mer hår bak mot nacken. Då såg jag ut såhär

2

Mycket små vita fjun med lite mer hår bakåt nacken.

 

Men sedan dess har det växt som ogräs verkligen och i mars hade jag väldigt mycket hår på huvudet som hade växt sig rätt långt dessutom. Dock är det ju fortfarande i lite fläckar och inte alls ute i hårfästet så det ser ju väldigt lustigt ut.

FullSizeRender

Långt och ruffsigt och bara ivägen under peruken.

 

Jag valde då att raka bort håret då det verkligen bara är opraktiskt att ha hår när man har peruk. Innan jag hade landat i min sjukdom så kommer jag ihåg att jag inte riktigt kände för att raka bort håret. Hade jag lite hår så kunde väl det få vara kvar. Men nu känner jag helt tvärtom. Jag skulle hellre vilja att håret slutade växa ut igen eftersom det bara är i vägen för mig. Såhär såg jag i alla fall ut efter att jag rakat bort håret i mars

IMG_2022
Håret är ganska långt ner mot nacken nu men ändå inte nere vid hårfästet.
IMG_2023
Mycket hår uppe på huvudet just nu. Får se hur länge det håller i sig.
IMG_2019
Här ser man att hårfästet är långt från örat. Man kan även sen en fläck med hår som är avskiljt från resterande.
IMG_2017
Framifrån syns det att håret inte har nått ut till hårfästet.

 

Min mamma har alltid sagt att jag har en väldigt fin huvudform och passar väldigt bra i att bara flintskallig men jag vet inte riktigt om jag kommit ända dit, men jag är en bra bit på väg i alla fall.

IMG_2020
Bold and Bald

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: