Wigs

CyberHair® peruk

Jag har nu äntligen fått min nya peruk som jag beställde via Carl M Lundh i Göteborg i november. Bidraget som man får ifrån landstinget innebär att jag får 7000 kronor exklusive moms per år att handla peruker för. Detta kan ju låta som en väldigt stor summa pengar men tro mig, det är det inte. Med den peruken jag beställde fick jag ändå betala 2237 kronor (inklusive moms) extra.

IMG_2575Det som är problemet är att man bara får använda de här pengarna man får av landstinget hos vissa utvalda perukmakare vilket jag tror ökar priset. Eftersom man som kund inte har så många alternativ att välja på och företagen inte har någon konkurrens kan de i princip sätta prisnivån som de vill. Detta är en högst personlig åsikt och jag har såklart inte all fakta men det är så det känns. Priset för den här peruken inklusive moms är alltså 10 987 kronor.

När man lägger så mycket pengar på en peruk kan man ju också tro att den ska hålla länge. Det gör de tyvärr inte heller. Självklart kan man klippa dem när de börjar bli slitna för att fräscha upp dem men jag skulle säga att de ända bara håller i maximalt 8 månader. Efter det är de inte fina längre och då är det inte så roligt att ha dem på sig. Alltså behöver man kompletera med att köpa andra peruker som inte heller är så speciellt billigt. Det kostar alltså en hel del pengar att ha alopecia så jag är väldigt glad att jag jobbar och tjänar lite mer nu än vad jag gjorde när jag var student.

Jag gillar att välja olika färger på min peruk varje gång då det är kul att variera sig. Den här gången ville jag gå mer åt det röd-orangea hållet då jag har de färgerna i mig från början. Jag tycker själv att färgen var väldigt fin men självklart ovant när jag haft blont ett tag nu. Fibern som den är gjord av heter alltså CyberHair® och det hävdar själva att den håller färger bättre än andra fibrer, håret är lätt, det beteer sig som äkta hår både som torrt och blött pga av att det är mycket fukt i fibern, den har ”style memory” som gör att man kan använda värme på den utan att den tappar sin frisyr och den är mer hållbar än andra fibrer och behandlat äkta hår. Jag kan väl hålla med på en del punkter, absolut, och nu när den är ny är den otroligt fin och skön att ha på sig.

IMG_2577

IMG_2580Inuti så är den gjord i en färdig form, jag har alltså inte gjort någon avgjutning av huvudet denna gången som jag skrev om här. Jag valde att inte göra en gjutning för då måste man använda sig av tejp för att peruken ska sitta fast. Med den här sitter den liksom fast ändå, den suger fast sig nästan på huden men ska jag ut på partaj eller åka karuseller skulle jag nog ändå sätta dit en tejpbit på den här för att vara säker.

FullSizeRenderHoppas ni gillade både peruken och inlägget!

Ha en bra kväll!

5 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: