Alopecia,  Att tänka på när man fått sin diagnos

Att tänka på när man fått sin diagnos – att köpa peruk på internet

Hej på er!

Det har varit otroligt hektiska veckor för mig det senaste, därav bloggtorkan. Förra veckan spenderades på konferens i Varberg för att sedan åka direkt till Barcelona med mina härliga traineekollegor för att ha vår sista utbildningsmodul samt spendera en helg i Barcelona tillsammans. Sedan blev jag ju självklart sjuk efter detta flängande men nu är jag äntligen på banan igen.

I alla fall, i min bloggserie om ”att tänka på när man fått sin diagnos” tänkte jag idag ta upp ämnet om att köpa peruk på internet. Men först, ett tillägg till förra inlägget. Det är möjligt att spara ihop pengarna man får av landstinget och använda hela summan på 35 000 kronor exklusive moms direkt. Detta gör ju dock att man de kommande åren inte har några pengar alls. När jag fick min rekvisition så fanns inte detta systemet och därför fortsätter jag att ta ut 7000 kronor exklusive moms per år och lägga till det överstigande istället för att sista året på rekvisitionen behöva betala hela själv. Tack Emma för påminnelsen att man kan göra så också!

När man ska köpa sina peruker tycker jag det är väldigt smidigt att köpa på nätet. Första gången man gör det kan det dock vara väldigt nervöst då det ofta är svårt att se vilken färg håret faktiskt är. Eftersom jag byter hej vilt mellan både längd och färg på håret så brukar jag blir nöjd med det mesta men det är ändå ett väldigt googlande innan man tar köpbeslutet. När jag försöker klura ut vilken färg peruken egentligen har så brukar jag använda mig utav youtube ganska mycket men även bara googla på namnet och se om någon har bloggat om färger till exempel. De produktbilderna som finns på varje leverantörs hemsida är alldeles för stylade och ofta tycker jag att det kan skilja ganska mycket på färgen när man väl ser den på riktigt. Men som sagt google och youtube är kanon för detta.

De sidorna som jag främst brukar kolla på är baserade i USA och dessa är

Dessa två har ett stort utbud och framförallt det bästa perukmärket i min smak; Jon Renau. Jon Renau har moderna peruker som känns otroligt snygga om man jämför med vissa andra märken. De här två webshopparna är belägna i USA och man handlar alltså i dollar. Tidigare när dollar har legar lågt så har det varit väldigt fördelaktigt att handla där om man kan få någon kompis/släkting/kollega till exempel att ta med produkterna till Sverige. Om man  inte gör det så måste man betala dels en tullafgift på mellan 0-20% men också momsen för produkten som är 25% samt frakten. Detta gör självklart att det blir lite dyrare men för samma produkt så blir det oftast ändå billigare att köpa den från USA.

När man har haft peruk ett tag så börjar man förstå vilka typer av frisyrer man gillar. Det som är bra i början är att man kan gå till en salong i Sverige och prova lite olika och känna in. Sedan ska man dock veta att en peruk alltid behöver ”gås in” tycker jag. Det tar ett par användningar tills håret känns som man vill ha det. Jag brukar välja att köpa dessa peruker i syntetiskt hår och skulle nog säga att använder man den varje dag så håller den i cirka 4-5 månader beroende på.

Hoppas detta gav lite tips och skriv gärna till mig om ni har fler frågor!

Ha en fin kväll!

IMG_2064

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: