Everyday life

Influensavaccin

Måndag morgon igen och denna måndag började med att ta influensavaccin. Vi får ta gratis på jobbet så det är väldigt smidigt. I och med att jag har astma tillhör jag en riskgrupp så därför tar jag vaccinet varje år. Men jag skulle nog ta det ändå med tanke på hur otroligt sjuk man kan bli i influensa annars…

Huh, bara att se den här bilden gör att pulsen rusar! Jag är otroligt spruträdd så idag var min underbara kollega Josefine med mig och lugnade mig 🙂 Jag tror att min spruträdsla kom när jag fick min alopecia och en massa undersökningar gjordes för att utesluta andra sjukdomar. Jag fick ta en hel del blodprov i armvecket då men varje gång de skulle göra det hittade de ingen blodådra och fick därför gräva runt och prova igen. Inte kul. Slutat med att jag alltid fick gå till labb, lägga mig på en brits och sedan ha ett sånt där spännband över överarmen. Såhär har det i princip varit varje gång sedan dess. Tänkte ett tag att jag skulle börja ge blod för att det självklart är en bra sak men även för att bota min rädsla. Dock fick jag ett nej där då problemet är att mina blodådror sitter så gömda så de är svåra att sticka. Därför vill de inte sticka i onödan och ha sönder blodådrorna. De behövs om något akut skulle hända.

Idag var det dock i armen så det gick bra men har haft sjukt ont i armen nu ikväll. Men hoppas verkligen inte det kommer bli några fler biverkningar. När jag tog första sprutan i Twinrix inför Dominikanska Republiken för några veckor sedan fick jag sådan galen huvudvärk som jag inte varit med om tidigare. Så jag är van att få biverkningar… Eller så är det som min kollega Josefine sa ”Läste du biverkningen innan eller efter du fick den?” 😉

Trevlig kväll!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: