Alopecia,  Baldie,  Ögonbrynstatuering

No pain, no gain – del 2

Nu är det dags för mig igen att göra nya ögonbryn. Jag har skrivit om detta en gång förut som ni kan läsa om här. Ni som läst inlägget vet att det inte är roligt att tatuera ögonbrynen. Det för så förbaskat ont så det är inte klokt. Men, nu ska jag alltså göra det igen. Jag har fyllt i mina bryn med ungefär ett års mellanrum men denna gången har jag valt att vänta 1,5 år drygt. Detta för att jag den här gången ska ta bort mina ögonbryn först med laser för att sedan tatuera dit nya igen. Mitt högra ögonbryn sitter nämligen lite för högt, ovanför muskeln samt att det har också börjat växa hår som nu då växer under mitt högra tatuerade bryn. Inte så kul med två (!!) ögonbryn och då är alternativet att raka bort håret som växer i princip varje dag vilket inte är så bra eller kul. I förra veckan var jag alltså på konsultation först som ni kan läsa om här och då kom vi fram till att jag skulle ta bort ögonbrynen först med laser.

Smått nervös innan
Smått nervös innan

Jag kan väl säga som så att jag var smått nervös och sammanbiten när jag satt och väntade på min tur. Har hört att det definitivt inte är skönt och att det låter väldigt högt, som smällar när man gör det. Dessutom med minnet hur ont det gjort att tatuera in dem…

Väntrummet är väldigt fint i alla fall...
Väntrummet är väldigt fint i alla fall…
Och jag fick bedövning innan också!!
…och jag fick bedövning innan också!!

Sedan var det dags att börja med lasern. Jag gick till en kvinna som heter Lena och stället heter Skönhetskliniken. Hon var otroligt proffsig och lugn så det kändes väldigt bra! Man fick sätta på sig glasögon innan hon satte igång med behandlingen, typ sådana ”koppar” man hade när man solade solarium förr fast med ett band runt så de satt fast ordentligt. Sedan började det smälla. Typ som piskrapp eller en gummisnoddssmäll. Samtidigt kändes det som små knivskär eller hur jag ska förklara det på ögonbrynen. Dock så var det verkligen mycket lättare än när jag tatuerat dit ögonbrynen och på Skönhetskliniken säger dom att lasern är värre än själva tatueringen så det känns ju bra. Lena sa också att jag hade en extremt hög smärttröskel då vi körde ett helt bryn i en stöt och inte tog någon paus alls. Jag försöker bara fokusera på andningen och ta det lugnt.

1-3
Hyfsat sliten efteråt

Kroppen reagerar dock märker man för man svettas som bara den. Handsvett och jag svettades massa efteråt också. Tur man jobbar på NIVEA så det fanns deo på jobbet 😉 Här ser ni i alla fall att det också blödde rätt rejält direkt efteråt men det la sig rätt fort. Jag var också väldigt röd och svullen så jag såg rätt rolig ut när jag kom tillbaka till jobbet haha. Under eftermiddagen sedan så kände jag hur det liksom spände i pannan och det kändes nästa som spänningshuvudvärk men det gick fint att jobba klart dagen. Dock var det väldigt skönt att få komma hem och slänga sig i soffan på kvällen. Nu får ni se lite bilder med en liiiite bättre kamera än mobilen 😉

1-8
Hyfsat glad på kvällen i alla fall med massa intorkat blod i pannan 😉
1-7
Lite närbild på hur det såg ut
1-6
Andra sidan
1-5
Men som sagt glad ändå!

Idag så ser jag fortfarande rätt fläckig ut och det är lite blod och så kvar. Det ska ta 6 veckor att läka innan jag får tatuera dit nya ögonbryn hos Annika. Ni ser rätt bra här på sista bilden att det högra ögonbrynet sitter högre upp än det andra 😉 Blir spännande att se hur de nya blir och som sagt, ni får självklart följa med på resan!

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: