Food&Wine

Lördagsmiddagen 

Igår var jag sugen på att laga lite nya rätter och eftersom jag tittar på kockarnas kamp så fick jag inspiration till att göra gnocchi. Det är ju så otroligt gott! Så det fick det bli till middag. Inspirationen kom från Isabella i kockarnas kamp och receptet hittar ni här.

Vetemjöl, durumvetemjöl, ägg och pressad potatis. Blanda till en deg och rulla sedan ut rullar och skär lagom stora bitar.
Klart att äta med en tomatsås med vitlök, chili, salt och peppar. Enkelt och SÅ gott. På toppen buffalomozzarella, olivolja och färsk basilika.

Sedan har har jag länge velat testa på att göra sufflé. På pappret verkar det lätt men det säga ju vara svårt i praktiken. Blev en hallonsuffle med recept av Roy Fares såklart. Receptet hittar ni här

Hallonsufflé

Jag blev väldigt nöjd och de reste sig fint. Är maräng som man blandar med hallonpuré och så ner i smörade och sockrade formar, in i ugnen på 170 grader 7-9 minuter och sedan ut och pudra med florsocker; NJUT! 

Vad åt ni för gott?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: