Bold-and-Baldie-of-the-Week

Bold-and-Baldie-of-the-Week – Kerstin Zetterqvist Ohlsson

Nu smäller det! Jag är så exalterad och glad att jag nu kan presentera det första gästinlägget i det nya inslaget på min blogg som jag valt att kalla Bold-and-Baldie-of-the-Week. Jag tycker det ska bli så otroligt kul att få bygga upp den här inspirerande delen av min sida tillsammans med er så att vi tillsammans kan hjälpa andra. Vill du också bidra till detta får du gärna klicka in dig här och skicka in din historia!

Det första inlägget kommer ifrån Kerstin Zetterqvist Ohlsson som valt att dela sin historia.

 

När fick du alopecia?

Jag tappade allt 1994. Men jag hade haft fläckar några år tidigare som växte ut igen. Runt 1989-1990 skulle jag tro att det var.

Var det något speciellt som utlöste din alopecia?

Jag fick min yngsta dotter 1993 och det var då jag började tappa mycket. Men det växte också ut igen. Men till julen 1993 hade jag tappat mycket under hår. Syntes inte om jag inte lyfte på min långa tjocka snedlugg. Sedan efter nyår gick det fort. Februari-mars var nästan allt borta

Hur har du gjort för att acceptera din alopecia?

Jag är väldigt öppen med det. I början var jag nog lite tjatig för min omgivning. Pratade alltid om det. Men jag tror att det varit min räddning.

Berätta om ett tillfälle där du kände dig extra stolt/utmanade dig själv?

Jag var hemma och var mammaledig och tänkte jag kan inte gå till öppna förskolan och se ut så här. Sedan tänkte jag, mina tjejer ska inte bli lidande för att jag fått en sjukdom. Sedan har jag aldrig ens tänkt tanken att jag skulle gömma mig.

Vad skulle du vilja säga till andra med alopeci som inte kommit lika långt i sin acceptans?

Prata om det. Vi har en sjukdom. Man måste försöka göra det bästa av situationen.

 

Tusen tack Kerstin för att du delade med dig av din historia!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: