Alopecia

Matlagarhelg

Helgen började dock inte med så mycket matlagning då vi i fredags köpte thai och hängde hemma hos Hanna med Sara och Karl. I lördags dock hade vi bestämt att Susanne och KM skulle komma hem till oss och käka råbiff som jag och Petter gjort ett par gånger nu. Vi kör med en asiatisk touch och har haft lite olika tillbehör men i grunden samma 🙂

Så i lördags blev det: misomajonnäs, ingefära- och chilipicklad rödlök, krasse, koriander och pommes allumette på toppen. Detta är ju bara SÅ gott <3 inte direkt svårt heller men kul att experimentera med tillbehören och hitta en bra balans. Sedan körde vi vidare på asiatiskt tema och det blev crispy chicken i en supergod sås med massor av ingredienser 😉 tog tyvärr inga bilder men kommer garanterat göra rätten igen så ska dokumentera då. Sedan rundade vi av kvällen med creme brulée med vanilj och limeblad. Idag har vi varit rött trötta men var en perfekt innedag eftersom det snöat massor här.

Men vara inne ger ju mycket tid till matlagning och Håkan och familjen skulle komma på middag. Så idag blev det slottsstek a la Tommy Myllymäki.

1 kg innanlår

Lök, morot och äpple

Ner i grytan och sedan på med kalvfond, anjovisfilé, lagerblad och timjan och så fick den gotta sig i 2 timmar på spisen. Sedan upp med köttet, reducera såsen till hälften och i med grädde, anjovisspad och svartvinbärsgelé. Serverades med potatis och kokta morötter. Tror inte jag ätit en sån rejäl söndagsmiddag sedan farmor var i livet vilket nu är 14 år sedan. Så med denna rätten skänkte jag henne flera tankar <3 hon som fick mig så intresserad av matlagning och bakning!

Nu laddar vi för sista hela veckan innan semestern. Hoppas er helg varit härlig!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: