Alopecia,  Baldie

Sveriges 100 mest uppstickiga personer 2017

Igår fick jag en väldigt glad överraskning när jag fick reda på att jag kommit med på listan över Sveriges 100 mest uppstickiga personer 2017 som Shortcut.se gör varje år. Du kan läsa och se hela listan här. Beskrivningen av listan är

De inspirerar och engagerar, hittar oväntade vägar och lever sina passioner. Sedan 2002 har Shortcut utsett Årets uppstickare – en lista med 100 personer under 40 år som sticker ut och påverkar andra. Här är talangerna som har gjort Sverige bättre 2017.

Det är tack vara denna bloggen och plattform som jag kommit med på listan och det gör mig glad ändå in i själen. Detta är något som jag brinner för så otroligt mycket, att få sprida kunskap och inspiration till all de människor som drabbats av alopecia eller tappat håret av någon annan anledning. Det finns så lite information där ute och speciellt hos sjukvården när man besöker dem. Man har miljoner frågor men det finns inga svar. Visst det är lite så sjukdomen är också. Oviss. Men det finns ändå så mycket man skulle vilja veta som hur man skaffar en peruk, hur sätter man på den, vad finns det för alternativ till peruk, hur kommer sjukdomen arta sig för mig, kommer jag någonsin få håret tillbaka etc etc etc.

Med detta i åtanke startade jag alltså den här bloggen för att kunna bringa lite mer klarhet som sagt inspirera andra. Jag har även ett nytt koncept där andra personer som också drabbats men som kommit till en punk att de känner sig redo att dela med sig kan göra det. Jag tror verkligen på kraften i att höra andras berättelser och hur man tagit sig till acceptans av sjukdomen kan hjälpa andra så enormt mycket. Det var något jag saknade när jag fick alopecia för 14 år sedan.

Så ännu en gång, jag är otroligt glad, stolt och tacksam över att ha kommit med på Shortcuts lista över Årets uppstickare 2017. Så var redo och följ bloggen nu, för 2018 kommer bli ett dunderår!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: