Alopecia,  Baldie,  Beauty

Flintissola

När man är utan något på huvudet och ska sola är det såklart jätteviktigt att smörja in huvudet med solkräm. Eftersom jag oftast har peruk på mig så får inte mitt huvud se solen så ofta. När jag är i värmen sedan brukar jag då ofta ha turban eller badmössa på mig. Men ibland är det bara så skönt att ha huvudet fritt. Det är sådan frihetskänsla. Speciellt när man badar är det så skönt att känna vattnet mot huvudet. Det tog mig 12 år med alopecia innan jag vågade göra det. 12 år av inre kamp och processande tills jag kom till det läget att jag vågade. Detta var i juli 2015. Petter fick ta av mig badmössan för jag vågade inte själv. Så hade bra stöd av honom och våra vänner Hanna och Fredrik som peppade.

Sedan dess har det blivit en hel del gånger även om jag för varje år som går blir bekvämare och bekvämare. Men när man då är utan något på huvudet så är det såklart jätteviktigt att smörja sig. Eftersom jag jobbar på NIVEA så har jag såklart våra solskydd och det finns en produkt vi lanserade i år som är fantastik. Den är egentligen till barn och det är en solkräm i roll on format med SPF50.

Den är så bra och smidig att ha på huvudet och enkel att smörja in med. Såhär kan det då se ut

En kanonbra och smidig produkt för alla oss flintisar verkligen!

Som ni ser så har jag även fått en fin rand i pannan till följ av att jag solat med turban eller badmössa 😉 får försöka få bort den skarpa randen de sista dagarna. Men så länge sen sitter på samma ställe som peruken sitter är det ok men man för verkligen tänka på det när man har nåt på huvudet.

Så nu hoppas jag ni fått bra tips för soliga dagar utan hår!

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: