Alopecia

Bold and Bald

Ett nytt år är här med nya möjligheter. Jag ser så mycket fram emot detta året och se hur den här plattformen kan utvecklas. Detta är något som jag verkligen brinner för. Jag vill inspirera. Jag vill hjälpa andra. Jag vill dela min historia. Jag vill dela andras historia. För jag är övertygad om att det finns en enorm kraft i att dela med sig. Både för dig själv och för andra som får ta del av den.

Min alopeciaresa har varit lång och tuff. Men nödvändig. Jag har behövt gå igenom och bearbeta min sjukdom. Jag fick alopecia efter en period med stor sorg. Det var början av 2003 och inom loppet av tre månader förlorade jag min farmor, farfar och faster. Det var otroligt tufft. Jag tappade allt hår från tinningarna och ner. Efter några månader kom håret tillbaka och med det också hoppet. Hoppet om att det varit tillfälligt. En reaktion på sorgen. För jag var inte sjuk. I alla fall inte enligt alla de blodprov som togs. Men jag fortsatte att tappa hår. Nu som fläckar. Under 2004 fick jag diagnosen alopecia. Vad är det? Det var det som rörde sig i mitt huvud. Ut från läkaren gick jag och mamma utan svar. Utan råd. Utan tydlighet. Utan hjälp. Utan information. Utan inspiration. Tomhet.

Jag önskar att jag då hade fått höra hur andra människor hanterar sin sjukdom dagligen. Dagar när man vill gråta. Dagar när man känner sig stark. Dagar när man undrar ”Varför just jag?”. Dagar när man känner ”Jag är glad att det blev just jag”. Dagar när man vill skrika av ilska. Dagar när man vill skrika av stolthet. Alopecia är en berg-och-dal-bana. Det är en personlig resa som man måste ge tid. För vissa går det snabbt att komma till acceptans. För andra tar det längre tid. Men min tro och övertygelse är att oavsett tiden så behöver man känna att man inte är ensam. Att det finns fler som kämpat och kämpar med precis det du kämpar med. Och framförallt, det är OK. Kraften i att dela min eller din historia med andra är enorm. För det finns alltid en historia som är värd att dela. Gör vi det kan vi garanterat hjälpa många andra människor på vägen till att vara sig själva. Vad det än innebär. Med peruk. Utan peruk. Vad som är Du.

Jag brinner för detta med hela min själ. Så vill du vara med och dela din historia, kontakta mig på karin@boldandbald.se eller fyll i formuläret här.

4 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: