Alopecia

The daily makeover

Morgonrutinen för någon med alopecia kanske ser lite annorlunda ut än för någon som redan har sitt hår på gott och ont. Det positiva är att man aldrig behöver fixa håret. Det är bara att sätta på peruken på huvudet och så är man redo. Kanske sätta i en hårnål eller två men det tar mig max 2 minuter att fixa. Det är verkligen så skönt. Men om man som jag inte har några ögonbryn och de jag tatuerat nu är alldeles för svaga så får man försöka måla dit dem. Det kan låta som en enkel uppgift men herre gud vad svårt det är om man inte har något att gå på. Det var verkligen lurigt när jag tappade dem och skulle lära mig. När jag ser tillbaka på bilder nu ser det ganska roligt ut 🙂

Så eftersom håret inte tar så lång tid lägger jag lite mer tid på sminkning även om det nu går snabbare med ögonbrynen och speciellt eftersom jag har en ”mall” att gå efter där de är tatuerade. Men jag skulle säga att jag spenderar cirka 15-20 minuter på det. Sedan 2 minuter på håret och 5-10 minuter för kläder. Så allt som allt tar det mig 30 minuter att bli klar. Eftersom jag dessutom är så otroligt dålig på att äta frukost så brukar jag gå upp 30 minuter innan jag ska gå ut genom dörren. Här ser ni förvandlingen 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: