Alopecia

Resa med peruk

När jag är ute och reser brukar jag oftast ha med mig mer än en peruk. Är jag borta mer än två nätter tycker jag att det är skoj att ha med mer än en eftersom jag byter runt på flera peruker. Man får såklart packa peruker på ett smidigt sätt som jag tänkte göra ett inlägg om snart för att visa mer hur.

När vi åker till alperna har jag alltid med mig två peruker eftersom man kan bli lite svettig och då är det skönt att ha med sig en extra.

Jag tycker det funkar jättebra att resa med peruk och ha med sig flera. Det har egentligen bara varit vid ett tillfälle som jag tyckt det varit jobbigt. Det var när jag och Petter varit på skidsemester i Wagrain och skulle flyga hem. Jag tänkte då att det vore skönt att ha håret i en hästsvans och få undan det. Jag hade då en peruk som jag köper från Carl M Lundh som är en Cyberhair som fästs med tejp. Så jag satte upp håret i en hästsvans och satte sedan på mig ett pannband för att dölja kanterna. Ni som har peruk vet hur svårt det kan vara att ha håret i en hästsvans utan att det syns.

Men när vi skulle gå igenom säkerhetskontrollen på Salzburgs flygplats så fick jag inte ha pannbandet på mig. Väldigt konstigt tycker jag fortfarande och förstår inte riktigt varför. Men de bad mig i alla fall att ta av det. Då var jag inte lika öppen och avslappnad med att jag har peruk så tyckte det var en väldigt jobbigt situation. För så fort jag tog av mig pannbandet syntes det och det kändes som om alla stirrade. Som tur är så pep det inte i säkerhetskontrollen så jag kunde snabbt få på mig pannbandet igen.

Nu hade jag garanterat inte brytt mig lika mycket som då. Det är dock den enda ”incidenten” som varit jobbig när jag rest kopplat till peruk.

Hoppas ni haft en bra helg!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: