Bakning

Midsommartårta

Vi är i Nynäshamn med Hanna och Fredrik över midsommar. Vi åkte upp i torsdags och tog tåget till Stockholm. Hade också bokat tid på en brudklänningsbutik som skulle ha det märket av klänning som jag snöat in på 🙂 men de hade tyvärr inte så många. Men jag testade en annan klänning som hade ett galet långt släp 🙂 den hade för mycket broderier och grejer så den kommer det inte bli. Så därför kan ni få se den här:

Jag vill ha lite mer glitter på också så jakten går vidare.

Igår firade vid som sagt midsommar här i Nynäshamn och självklart skulle vi ha en midsommartårta. Det blev faktisk samma tårta som jag gjorde till jobbet häromveckan.

Det är en jordgubbstårta av Roy Fares med jordgubbsmousse, citronkräm och grädde. Receptet hitta ni här.

Först gjorde jag tårtbotten. De har blivit riktigt bra de senaste två gångerna och tror det har att göra med att jag har vispat ägg och socker MINST 10 minuter så det blir ordentligt fluffigt.

Sedan är är det citronkräm som är rätt syrlig i smaken så det drar bak i gommen 🙂 tycker det är jättegott mär det andra är såpass sött så man har nåt som bryter av.

Jordgubbsmoussen görs med jordgubbar, florsocker, gelatin och grädde. Väldigt enkelt men så gott.

Sen gäller det att montera tårtan och då gör jag det i springformen så att den håller ihop bra och kan stelna i kylen.

Sen är det dekoreringen och spritsningen kvar. Älskar den biten när man får göra den fin i alla detaljer. Verkligen terapi!

Såhär blev tårtan till jobbet:

Och såhär blev den vi åt igår 🙂

Nu laddar vi idag för Sverigematchen!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: