Alopecia

Hemmagjorda dumplings

I fredags blev jag så sugen på att göra egna dumplings så på vägen hem från jobbet handlade jag till det. Gick till Saigon i nordstan, så bra butik, och handlade lite ingredienser!

Så, det blev dumplingplattor, en dumplingsoja typ med vitlök, pekingankasås, jordnötter i chili och sesamolja och mirin hade vi hemma.

Bestämde mig för att göra två fyllningar 🙂 en med fläsk och en med räkor.

Den med fläsk var också med salladslök, chili, ingefära, sesamolja, mirin, salt och dumplingsojan. Blev jättegott och med mycket smaker!

Den andra var som sagt med räkor och då använde jag råa räkor. Hakade dem och i med chili, ingefära och salladslök. Sedan var det dags att börja göra dem.

I maj var vi hemma hos min chef vars fru kommer från Shanghai så hon lärde oss att göra dumplings och hur man skulle vika ihop dem. Lite klurigt med kul!

Såhär blev resultatet efter typ 1 timme 😉 50 dumplings drygt så kan nog bli till middag ikväll också! Jag valde att steka dem här så att det blev krispiga under i en stekpanna och sedan på med 1 dl vatten och på med ett lock så de fick ångas ett tag. Blev väldigt gott så kan verkligen rekommendera att göra hemmagjorda dumplings!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: