alopeci,  Alopecia,  kosmetisk tatuering

Nya ögonbryn – del 1

Denna veckan var det äntligen dags för den stora dagen jag väntat så sjuk länge på. Dagen då jag äntligen skulle kunna tatuera dit nya ögonbryn. Jag har haft mina ögonbryn tatuerade sedan innan och första gången jag gjorde dem var i februari 2012 efter att jag då tappat mina egna ögonbryn på sommaren 2011.  

Precis innan jag tatuerade mig för första gången.

När jag tatuerade mig då så var det inte med metoden där man gör strån utan det var helt täckt med färg. Då var jag jättenöjd med det eftersom jag innan detta hade försök måla på mina bryn själv vilket är oerhört svårt när man inte har något att gå på direkt. Det är väldigt svårt var de ska sitta i ansiktet och även formen. Såhär kunde det se ut innan: 

Målade ögonbryn när jag hade tappat dem.

Som ni ser så var det inte speciellt snyggt när jag målade dem så jag tyckte det var så oerhört skönt när jag tatuerat dem till sist. Såhär såg mina ögonbryn ut efter ett tag. 

Det gör så mycket för ansiktet med ögonbryn.

Men när åren gick och jag såg och hörde allt fler som gjorde ögonbryn enligt en ny metod där det verkligen såg ut som det var hårstrån blev jag oerhört sugen på att göra om mina så att jag också kunde få sådana. Sedan så har mitt högra ögonbryn alltid suttit lite högt upp så hade gärna sänkt det en aning. Efter en hel den surfande på nätet och i olika forum så stötte jag på Skönhetskliniken här i Göteborg. De hade fått så otroligt mycket positiva recensioner och inte minst så såg jag på deras instagram att de var vana vid att jobba med människor som har alopecia vilket jag tyckte kändes väldigt tryggt. Så, jag beställde tid för konsultation och där kom vi fram till att jag var tvungen att göra laser på mina befintliga bryn så att de skulle gå bort så mycket som möjligt innan vi gjorde nya. Dels för att det inte skulle finnas så mycket färg bakom och också eftersom jag ville flytta ned det högra ögonbrynet något. Så då började en process där jag har fått gjort laser ett antal gånger för att få bort så mycket som möjligt av den gamla färgen. Såhär kan det se ut efter att man gjort laser. 

Man ser hur svullet det är här. 

Jag kan ju säga att det är inte skönt att göra laser och det känns som om man gått en boxningsmatch med pannan efteråt. Det blir stramt och svullet och dunkar en del. Men det brukar lägga sig efter en halv – en dag ungefär. Processen med att ta bort mina bryn började för 2 år sedan, i september 2016 och ni kan läsa mer om första gången här.  Jag har totalt gjort laser 5 gånger med ganska lång tid emellan dem. Jag har också jobbat väldigt mycket i perioder under den här tiden så därav har det också dragit ut på tiden. Men nu var det alltså ÄNTLIGEN dags att tatuera in dem. 

Skönhetskliniken vid Vasaplatsen i Göteborg. 

Jag hade varit där i september där vi ritade upp hur vi tänkte oss att brynen skulle se ut men gjorde det givetvis igen. Här kan ni se när jag var där och målade upp dem första gången. Om ni vill se mer och höra om färgerna de använder kan ni kolla på filmen nedan.

Men innan vi skulle börja måla upp mina bryn så ville jag att ni skulle få se hur mina såg ut efter alla gånger av laser och så. 

Såhär såg det alltså ut. 
Taggad på att göra nya.

Som ni ser så är dem svaga men de satt kvar mer än vi trodde att de skulle göra. Det kan eventuellt vara så att när jag tatuerat dem innan så gick de för djupt och därför satt färgen rätt hårt. Så det enda som jag var lite orolig för innan var att de skulle vara för starka och att det skulle bli konstigt med den färgen under. Men efter fem gånger av laser samt att när vi hade målat upp brynen och såg att de nog skulle täcka de gamla ganska så bra så beslutade vi oss för att köra ändå. 

Redo för nya bryn!

När man kommer dit får man bedövningssalva på brynen så att det inte ska göra så ont. Men Marlene och Malin sa att de inte skulle göra lika ont som lasern. Men det är alltid svårt att veta vad man kan förvänta sig så jag var lite nervös innan. 

Hur det gick till under tiden vi tatuerade och hur slutresultatet blev får ni läsa om i morgondagens inlägg! 

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: