Gravid

Gravid vecka 10

Vecka 10 och illamående håller fortfarande i sig. Det har varit rätt mycket på jobbet i veckan som gått så det har varit svårt att hålla masken men man har ju inte så mycket till val direkt. Vi hade också hej då-middag med vår chef som slutar 1 november och flyttar tillbaka till Hamburg och ska jobba där. Det var hyfsat komplicerat på middagen men jag har ju världens bästa kollegor som löste det så att det var så diskret så att ingen kunde ana någonting. Drack samma drinkar som de andra fast alkoholfritt. Skönt när man dessutom inte är den enda som är gravid så man kan jobba tillsammans haha.

Men är det inte intressant vilken hets det är om man inte dricker alkohol och säger det öppet. Det första alla tänker eller rent ut sagt ofta frågar är om man är gravid. Jag tycker man ska vara oerhört försiktig med den typen av kommentarer för man vet aldrig hur länge människor har kämpat eller om man kanske heller inte vill ha barn. Men det känns som det håller på att förändras lite i alla fall eftersom det kommer mer och mer alkoholfria alternativ på alla restauranger. Är man ute en hel del med jobbet så vill man kanske heller inte dricka alkohol hela tiden och då borde det ju verkligen vara helt accepterat och inget konstigt alls att dricka alkoholfritt.

I fredags hängde jag hemma hos Hanna och med lilla Gustav. Det var så mysigt att bara vara där och landa i soffan och prata och bebisgosa lite <3 bra uppladdning för helgen då vi har fixat massor… Vi ska renovera vårt vardagsrum och Petters pappa kommer redan på tisdag kväll för att hjälpa oss med det. Sedan kommer hans mamma på torsdag kväll. Så vi har rensat hela vardagsrummet och tagit bort alla möbler och grejer. Vi har också varit och handlat alla saker vi ska ha och en gästsäng på IKEA så att i alla fall Petters pappa kan få sova lite bättre än på vår luftmadrass… Tanken är att köpa en till gästsäng så vi har en 160cm säng till när de kommer och även när mamma och Christer kommer. Det känns också rätt bra att ha det eftersom somrarna i huset är väldigt varma i vårt sovrum och får vi en liten bebis i maj så kanske vi kommer vilja sova i källaren också där det är lite svalare.

På torsdag är det första (!!!!!!) ultraljudet och jag ser så sjukt mycket fram emot det samtidigt som jag är rätt nervös. Innan man faktiskt vet att det är något i magen och hjärtat slår är det väldigt overkligt. Även om man känner att kroppen verkligen inte beter sig som vanligt. Men ska bli så skönt att få se det hos barnmorskan!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: