Gravid

Gravid vecka 22 – 39+3

Jag tänkte att jag ska sammanfatta andra halvan av graviditeten eftersom jag inte bloggade regelbundet då. Veckan innan detta spenderade vi alltså i Trysil med Petters familj och åkte skidor och jag mådde ändå relativt bra den här perioden. Efter den resan började jag mitt nya jobb, på samma företag dvs NIVEA men jag bytte roll från marknadsteamet till säljteamet och jobbet som KAM (Key Account Manager). Det var väldigt mycket nytt och ta in plus att jag var relativt trött och hade ont lite här och var pga graviditeten men det gick ändå väldigt bra. Har en otroligt förstående chef som är väldigt mån om att man ska må bra och även kollegor som är otroligt stöttande. I mitten på februari åkte vi också upp till Sälen för att åka skidor tillsammans med Håkan och Christina och barnen. Det var otroligt skönt att komma upp dit och få röra på kroppen på ett sätt som faktiskt inte gjorde så ont. Att gå promenader var redan då väldigt jobbigt för jag fick ont i höfter och hade en hel del foglossning. Men att åka skidor gick jättebra!

Bara två veckor efter att vi var i Sälen var det dags att åka på vår årliga resa till Italien. Detta året tillsammans med Sofia och Jimmy. Jag var då i vecka 28 och rätt stor så jag var osäker på hur det skulle gå och även hur den 24h-28h långa bussresan skulle gå… Men jag kom i min skidoverall även då och bussresan gick helt ok, lite jobbigare än vanligt såklart eftersom jag hade rätt så ont i mina höfter men över förväntan ändå. Sedan åkte vi skidor och åkte nog på som tidigare år så jag var väldigt tacksam över att kroppen fungerade så pass bra och att jag mådde bra.

Självklart var vi tvungna att åka tillbaka till platsen i San Pellegrino som Petter friade på för två år sedan och ta ett kort med magen 🙂

I slutet av veckan var det på håret att overallen gick igen – om det berodde på att magen växte för att Ruth blev större eller om det var pga alla pizzor vi åt låter jag vara osagt 😉

Under tiden vi var i Italien började det komma mer och mer rapporter om Corona, eller rättare sagt Covid-19. När vi åkte ned 22 februari så hade de första fallen i Italien börjat hamna på de svenska nyheterna men det var verkligen inte många då. Men under veckan som vi var där eskalerade det enormt snabbt och det blev väldigt mycket uppståndelse. Vi var i norra Italien där de stora utbrotten började komma och själva försökte vi åka så lite gondollift vi kunde och hålla avstånd så gott det gick. Vi fick också reda på att vi skulle hamna i karantän i två veckor när vi kom hem från våra jobb vilket vi förstod redan under veckan där nere. Fullt förståeligt men just då kändes 2 veckor som ganska lång tid att jobba hemma när man är van att gå till ett kontor varje dag. Vad vi inte visste då var att det skulle bli otroligt mycket längre än så.

Efter två veckor hemma kom beskedet att mitt kontor stängde ner och alla skulle från och med då jobba hemma och så blev det fram tills att jag gick på föräldraledigheten den 8 maj. Det var en väldigt intensiv period innan jag gick på min ledighet men det gick bra, det var dock oerhört skönt att sen stänga datorn och fokusera på vad som komma skulle. Jag gick hem 2 veckor innan beräknad BF.

22 april och mini babyshower med mina fina kollegor Elin & Karolina (+Henry) och Ingerid på FaceTime.

Efter att jag gick hem försökte jag njuta av ledigheten och bara vila så mycket som jag kunde men jag måste säga att även om man visste att det skulle bli intensivt sen så var det vissa dagar svårt att bara njuta av att göra ingenting. Delvis tror jag det för att jag var väldigt stor, jag hade ont i höfter och rygg och jag sov väldigt dåligt. Det är väl kanske biologins sätt att göra dig redo för att verkligen få ut barnet och vilja gå igenom en förlossning 🙂 En av de sista dagarna innan hon kom passade jag dock på att ta lite bilder för att föreviga magen.

Vi hann med att fira vår första bröllopsdag den 18 maj innan lilltjejen tittade ut. Några underbar bilder från vår bröllopsdag.

Det firade vi med en god trerättersmiddag med toast Skagen, vit sparris med färskpotatis & hollandaisesås med brynt smör och hallonsorbet & vaniljglass med färska hallon.

Inför Kristi Himmelsfärdshelgen hade vi rejält sug att öka ut till Rörö eftersom vi alltid brukar tillbringa den helgen där. Det är ju dessutom långhelg och ledighet så då vill man ju gärna hitta på något men det gick ju självklart inte eftersom Ruth var beräknad till den 24 maj. Så vi tänkte bara vara hemma och ta det lugnt. Men helgen hann inte ens starta förens vår älskade dotter bestämde sig för att titta ut. Men det tänkte jag skriva lite mer om i mitt nästa inlägg om min förlossning.

Så sammanfattningsvis så har min graviditet varit rätt tuff med otroligt mycket illamående hela hösten så den tiden känns mest som en dimma om jag ska vara ärlig. sedan kom det några veckor där jag fick må relativt bra och vi hann åka skidor två gånger som jag är otroligt tacksam för innan jag blev så stor och otymplig och fick foglossning och ont i kroppen och sov dåligt. Så det där gravidglowet alla pratar om det vet jag inte om jag upplevde över huvud taget 😉 MEN det var det självklart värt i slutändan när vi fick träffa vår dotter den 20 maj klockan 18:57. Men som sagt, mer om det i nästa inlägg.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: