Alopecia,  WIg care

So effortless.

Idag var det tvättdags för peruken. Det är lite olika beroende på vilken typ av peruk man har hur ofta den behöver tvättas. Jag har just nu en syntetperuk och den brukar jag tvätta cirka en gång i veckan. Det är väldigt smidigt och tar inte speciellt lång tid heller. Det är perfekt för mig som är otroligt morgontrött. Då kan man fixa håret på kvällen så är det alltid redo att bara sätta på huvudet och så är man klar!

Tänkte visa er hur den här peruken ser ut inuti. Det finns många olika varianter på hur man sätter fast perukerna. Denna har kardborreband i nacken som man kan spänna så hårt man känner att man behöver. Den har även något man kallar lace front vilket betyder att i hårfästet är det som ett tunt nät så att man ska kunna ha en bena utan att det ser onaturligt ut. Jag ska visa er i ett annat inlägg hur det ser ut på.

wigDet jag gör för är att kamma peruken så att den inte är tovig innan man ska tvätta den. Sedan tappar man upp ljummet vatten och shampoo (ungefär som en 5-krona) i handfatet och lägger ner peruken. Shampoot är speciellt utformat för syntetperuker och det jag använder mig av just nu kommer från Carl M Lundh.

wig (1)När man har täckt med vatten så låter man den ligga där i ungefär tio minuter. Sedan kramar man ur den och ser till att skölja rent den ordentligt innan man upprepar samma procedur för balsam. Enda skillnaden då är att man inte ska skölja den efteråt.

wig (2)

Sedan är det bara att lägga peruken på en handduk och låta den torka. Den torkar under natten och på morgonen är det bara att sätta på sig den igen. Det som är väldigt bra är att frisyren som peruken har försvinner inte när man tvättar den. På den jag har nu är det till exempel lite lockar och dessa är kvar efter varje tvätt utan att man behöver göra någonting själv.

wig (3)Om det är något ni funderar över eller skulle vilja att jag skriver om får ni hemskt gärna kommentera!

Trevlig kväll!

IMG_2068

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: