Everyday life,  Mannheim life

Mat.

Det här med att ha normala portionsstorlekar är något som man inte riktigt har greppat i Tyskland. Man behöver verkligen inte vara rätt för om man ska bli mätt eller ej. När vi var på vår resa över påsk hade vi beställt ett paket där det ingick en fyrarättersmiddag varje kväll. Får man fyra rätter så tänker man ju att det är avvägt så att man ska orka alla. Men nej. Här var det i princip fyra portioner som lika gärna hade kunnat serveras självt. Ok, inte riktigt, men det hade gott och väl räckt med två rätter. Vi var så mätte varje kväll så vi var tvugna att gå och lägga oss på sängen efter maten. Den tyska maten är också rätt fet med mycket kolhydrater så det var faktiskt ganska så skönt att komma tillbaka hem och få styra lite över sin egna mat.

Igår kväll bestämde jag mig därför för att äta en kycklingsallad. Det var väldigt gott och fräscht efter en helg men matkoma.

IMG_2244

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: