Alopecia

Ett hjärta av guld

Varje dag bär jag ett hjärta av guld runt min hals. Ett hjärta av guld som påminner mig om min älskade farmor och farfar. Ett hjärta av guld som påminner mig om att de alltid finns med mig. Ett hjärta av guld som påminner mig om att sträva efter att bli lika fina människor som de var. Ett hjärta av guld som är fyllt av minnen. Ett hjärta av guld med deras oändliga kärlek.

farmorfarfar
Maj-Britt och Gustav Nordberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag fick halsbandet när jag tog studenten 2008. Det var då drygt fem år sedan min farmor och farfar gick bort. Det var en dag fylld av glädje som delades med vänner och familj. Jag fick såklart många presenter men det här halsbandet, det var den största av dem alla.

hjärta
Ett hjärta av guld

När jag ska öppna paketet säger min farbror och hans fru att detta är från farmor och farfar. Vadå? Från farmor och farfar? De gick ju bort för fem år sedan? Tankarna flög genom mitt huvud av förvirring. De berättade för mig att de blivit ombedda av farmor och farfar att förvara detta halsbandet och ge det till mig på min studentdag. De har alltså tänkt på en present de ska ge mig på studenten som var fem år efter att de gick bort. De ville vara säkra på att jag, deras yngsta barnbarn, också fick en present på min student även om de inte skulle kunna vara med. Den kärleken är fullkomligt överväldigande. Behöver jag säga att jag grät när jag hörde detta?

199796_10150134185042553_3758147_n
En symbol för kärlek, 60 års äktenskap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så därför bär jag detta hjärta av guld, varje dag, som en symbol för deras kärlek. En symbol att de alltid är med mig och ger mig styrka. Det har suttit runt min hals varje dag i snart 7 år och jag kommer fortsätta bära det varje dag så länge jag kan. Det är en symbol för min oändliga kärlek till min älskade farmor och farfar. En symbol som också ger mig styrkan att inse att tappa håret verkligen är en världslig sak.

Om du är ny här kan du läsa mitt inlägg om hur sorgen efter deras bortgång triggade igång min alopecia. Inlägget hittar du här.

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: