Everyday life

United States of Cakes

För er som inte vet så älskar jag att baka! Eftersom jag nu bott i Mannheim i snart 3 månader så har jag inte kunnat baka på den tiden. Mitt kök är väldigt spartanskt, det funkar bra att laga mat i men man har självklart inte alla tillbehör och redskap för att kunna baka. Hemma i Sverige har jag och Petter ett väldigt välutrustat kök med det mesta man kan tänka sig i bak- och matlagningsväg. Det måste jag säga att jag saknar väldigt mycket här nere…

Igår så kollade jag på Roy Fares nya program på Kanal 5 som heter samma sak som hans bok, United States of Cakes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag själv har tyvärr inte boken men är väldigt sugen på att införskaffa den nu. Jag har gett bort den till min svägerska så jag får kika lite i den först kanske. I gårdagens program i alla fall så besökte han ett ställe som heter Enjoy Cupcakes som ligger i Los Olivos Santa Barbara Wine Country. De producerar vin och även cupcakes. Efter att de upptäckt att kunderna började äta och dricka detta tillsammans kom de på den briljanta idén att börja göra cupcakes med vin i för att på så sätt förhöja smakerna när man äter och dricket det tillsammans.

chocolate_syrah_jv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessa ljuvliga cupcakes heter chocolate blackberry syrah och har alltså rödvin i sig. Bilden lånad från Easy Cupcake.

Eftersom jag både älskar bakning och vin så blev jag självklart eld och lågor och tänkte att detta bara måste jag ju prova. Så detta kommer nog bli sommarens bakexpriment (om jag inte hinner slänga ihop ett litet bak när jag är hemma i Sverige över valborg).

Vad tror ni? Låter det gott eller bara konstigt?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: