Everyday life,  Food&Wine

Biskvier 

Igår hade jag en full dag i köket. Fick inspiration för ett par veckor sedan på ”Hela Sverige Bakar” när de gjorde biskvier. Jag har aldrig gjort det förr så det var extra kul. Självklart kunde jag inte bara göra en variant utan gjorde tre 😉 en saffransbiskvi, pepparkaksbiskvi och vaniljbiskvi. Var inte så svårt som jag trodde men tog lite tid. Först ska mandelbottnar göras och svalna. Smörkrämen ska vispas ihop och smaksättas. På med smörkrämen på mandelbottnarna. Kyl biskvierna. Temperera choklad. Doppa biskvierna i tempererad choklad och dekorera. Voilà!

bak-2
Mandelbottnar
bak-3
Färdiga med smörkräm på innan chokladdoppning
bak-5
Saffransbiskvier
bak-6
Vaniljbiskvier
bak-7
Pepparkaksbiskvier

Och ja, vem behöver inte lite sötsaker när vädret ser ut såhär? :O

Skärmavbild 2016-11-14 kl. 22.22.12.png

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: