Okategoriserade

Odlingshelg

I helgen när det var långledigt så beslutade jag mig för att det var dags att odla och få lite med grönt på vår fina altan. Jag säger jag för att jag har en sambo som är totalt ointresserad av allt som heter växter och grönt. Så jag tog bilen i fredags till blomsterlandet som ligger nära oss här i Partille. Det var sjukt mycket folk eftersom det var klämdag och solen sken. 


Så en hel del blev det så från höger är det: chokladmynta, koriander, mynta, tre sorters tomater, basilika, rosmarin och physalis. 

Physalis 

Basilika och rosmarin

 

Två sorters tomat


Chokladmynta (luktade och smakade typ som vanlig)

Sedan blev jag så otroligt sugen på att odla potatis. Tänkte på min älskade farfar som odlade potatis så länge jag kan minnas. Var en oslagbar känsla att gå till landet och dra upp potatisen och ta med den in och koka till middagen. Färskpotatis med en klick Bregott extrasaltat är det inte mycket som slår. 


Så det fick bli potatis i hink eftersom vi inte har ett så stort land? men till någon middag hoppas jag det blir. 

Som belöning efter allt var planterat och klart blev det jordgubbar med mjölk och grädde. Köpta denna gången i väntan på att de egna ska komma. En riktig sommardag!


Odlar ni något i år? 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: