Alopecia,  Wigs

Det som verkligen betyder något!

Jag blir så glad i hjärtat när jag hör från människor att jag kan inspirera dem och vara ett stöd när de fått alopecia. JAG kan göra det. Det är svårt att ta in samtidigt som det är det jag verkligen brinner för och vill göra. Det var därför jag startade den här bloggen. Att få alopecia är en chock. Det är jobbigt och de flesta får gå igenom många läkarundersökningar, provtagningar, kortisonbehandlingar mm. innan man slutligen möts av orden ”Det finns ingenting vi kan göra. Vi vet inte om/när håret kommer tillbaka”. Det är ovissheten som är så jobbig. Så svår att greppa. Så svår att acceptera. 

Det tog mig 10 år. 10 år av jobb med mig själv för att slutligen kunna acceptera att detta är jag. Det tog mig 2 år innan jag visade mig utan peruk eller sjal för min sambo. Men när jag väl accepterade det fullt ut var det så befriande. En sån lättnad. Att kunna gå ut med olika peruker varje dag och se det som något positivt och roligt är så skönt. För det kan faktiskt vara det. Roligt. Även när folk med förvånade blickar tittar på dig och fattar inte riktigt hur fort man kunde ändra hår kan det var roligt. Men framförallt bra. För då får jag möjligheten att upplysa dem om sjukdomen alopecia. Sjukdomen som är så gömd men ändå finns det så många som påverkas. 

Det finns dagar då man frågar sig själv ”Varför? Varför just jag?” och man måste få ha dessa dagar. Men idag känner mig extra stark och stolt som flintis. För jag vet och känner i hjärtat att jag kan göra skillnad i människors liv. Det är det som verkligen betyder något i hjärtat. TACK för att ni läser min blogg <3 

Här kan ni läsa om hur det gick till när jag fick min alopecia. 

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: