Alopecia

En härlig lördag

I lördags hade vi inte så mycket planer förutom att Petter behövde skaffa ett nytt pass eftersom vi snart ska till Mexico och passet måste gälla 6 månader efter att man åker dit. Det var en hel del folk men gick ändå rätt snabbt så det var skönt. Men precis när vi skulle gå så kom det en massa brandbilar och ambulanser åkandes och det visade sig att det varit en spårvagnsolycka vid Ullevi Norra. Så då var det bara att traska istället 🙂 men det var skönt också och få lite frisk luft och röra på benen. Vi gick mot saluhallen där vi tänkte köpa något gott till kvällens middag. Kollade i en av mina favoritkokböcker av Tommy Myllymäki som heter Kött. Där hittade vi ett recept på Oxfilé Provençale. Så vi gick dit och hittade en mycket fin bit som vi slog till på. Sedan var det dags för en fika.

Väldigt mysigt ställe som vi inte varit på tidigare men har glömt var det hette… Låg mellan domkyrkan och Brunnsparken.
Jag åt en Mariabakelse – petit choux deg, vaniljkräm, jordgubbssylt och grädde.

Jag var sedan på jakt efter en halsduk men hittade inte riktigt ett bra shoppingmode så blev ingen tyvärr. Så vi begav oss hemåt istället och började laga middagen. Den här fina oxfilén fick följa med hem för att sedan saltas och peppras innan den skulle brynas. Sedan in i ugnen på 100 grader tills den har en innertemperatur av 56 grader.

Mums!

Sedan skulle resten förberedas

20 vitlökar att skala och skiva till vitlöksskyn
Skålla och skala tomater
Skiva potatis för att sedan råsteka
Bryna smör, ner med vitlöken och sedan i med detta; kalvfond, citronsaft av en halv citron och 2 msk färsk timjan
Viktigt med uppläggningen 🙂
Klart att servera

Detta var så gott alltså!! Köttet var helt ljuvligt också, det är så värt att äta kött mer sällan men spendera lite mer pengar på det för att verkligen få kvalitet. Vi drack också ett rödvin till detta som var otroligt gott

En riktigt bra lördagkväll helt enkelt 🙂

Gillar ni att laga nåt lite finare på helgerna?

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: