Alopecia

El Fogon Playa del Carmen

Idag har vi varit inne i Play del Carmen. Vi bor ungefär 5 kilometer från stan så tog en taxi från hotellet in. Vi strosade mest omkring på gatorna och kollade lite i affärer. Dagens uppgift var dock att hitta en restaurang som min kollega Ingerid tipsat oss om. Man vet att det är bra mat om hon tipsar så självklart ville vi dit. Så fram med kartan och det var ganska lätt att hitta. Några gator upp från femte avenyn och bort från de värsta turistfällorna så kom vi fram

På hörnet här i den färgglada gula byggnaden låg El Fogon!

Började bra med stora, goda margaritas 🙂

Vi beställde två olika rätter som sedan visade sig vara ungefär samma innehåll men SÅ gott alltså. Definitivt resans bästa matupplevelse!

Såhär såg min mat ut. Fick plocka ihop själv till egna tacos i tortillabröd. Detta var kyparens favorit och jag förstår varför! Flankstek och något fläskkött som kryddningen var så god på. Och så ost på toppen, guacamole och paprika 🙂 tortillabröden smakar dock rätt annorlunda här än hemma, de är liksom lite unkna i smaken typ eller hur man ska förklara det. Smakar absolut inte illa men lite annorlunda vad man är van vid.

Vi gick därifrån väldigt mätta och glada, så tack Ingerid för den upplevelsen!

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: