Alopecia,  Bold-and-Baldie-of-the-Week

Bold-and-Baldie-of-the-Week: Rebecca Motin

Då var det dags för mig att återigen få äran att dela en historia. Denna gången kommer det från Rebecca Motin.

När fick du alopecia?

Jag tror de började när jag var runt 11år, håret började tunnas ut men jag reagerade inte ordentligt förens jag var 13år. Då började många besök till vården för att ta reda på felet men inte förens jag var 16år fick jag diagnosen och min första peruk.

Var det något speciellt som utlöste din alopecia?

Inte som jag kan minnas.

Hur har du gjort för att acceptera din alopecia?

Som säkert alla andra med alopecia så mådde jag jätte dåligt dom första åren! När jag var 25 gick jag och min pojkvän isär och jag flyttade till en egen lägenhet och började jobba med mig själv ordentligt. Började lägga ut en bild på instagram utan peruk och fick så mycket fina ord tillbaka! Jag ute och gick utan håret, hade bara mössa. Allt stärkte mitt självförtroende mer och mer. Tillslut lämnade jag kvar mössan också. Har inte använt peruk sen 2013 och de är så skönt!

Berätta om ett tillfälle där du kände dig extra stolt/utmanade dig själv?

Den gången jag tog av mig peruken på jobbet första gången! Jag hade tidigare på dagen berättat för min chef hur allt låg till och fick en keps som jag kunde ha under ”övergångsperioden”. Gick och satte mig i kassan igen, tog nog bara 30-40 min innan jag gick ut på lagret och ”bytte om” till kepsen. Sen dess har jag inte haft peruk på jobbet.

Vad skulle du vilja säga till andra med alopeci som inte kommit lika långt i sin acceptans?

Det är jätte svårt. Alla är så olika. Men att man ska göra de man känner sig bekväm med. En del trivs bättre med peruk, andra inte. Man behöver inte berätta för hela världen heller.

Men låt aldrig alopecian hindra dig från att göra de du älskar!

Tusen tack för att du delade med dig av din historia Rebecca!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: