Alopecia

Att packa peruken för resa

Att resa med peruk är inte alltid helt lätt när det gäller packningen. Eftersom jag använder flera olika sorters peruker så vill jag ofta ha med mig mer än en peruk. Men för att ha det är det jätteviktigt att tänka på hur man packar perukerna så de inte slits i onödan eller går sönder i lacen.

En av favoriterna

En av mina favoritperuker!

När jag packar mina peruker använder jag mig oftast av en hårt kartong eller låda. Jag har några stycken som jag har fått när jag köpt peruker som är perfekta att använda sig av.

Här är en från Ellen Wille. Denna är kanon för det har ett bra, hårt material vilket gör att den inte går sönder även om man har den i en stor incheckad väska.

När man sedan ska lägga ner den i lådan finns det ett par saker jag brukar tänka på. Det absolut viktigaste är att lacen uppe i hårfästet ligger på ett sätt så den inte blir skavd eller förstörd på något sätt. Det vill man helst undvika såklart!

Så jag brukar försöka vika in håret i hätta för att sedan lägga nätet nedåt i kartongen.

Sedan lägger jag bara in det övriga håret så det får plats i kartongen. Man får noga se till så att lacen ligger bra innan man sen stänger locket.

Jag tycker det har varit svårt hur de ska ligga men detta sättet har funkat jättebra och det har inte skadat lacen alls!

Hoppas detta gav lite tips och råd och har ni andra bra tips får ni gärna dela med er!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: