Alopecia

Onsdagsoperation

Det var inte så dramatiskt som det låter men idag gjorde jag ett litet ingrepp i knät 🙂 Under sommaren märkte jag att jag fått något som såg ut som en vårta eller utväxt på knät. Som hypokondriker är det väldigt lätt att hetsa upp sig och googla järnet. Självklart gjorde jag det även denna gång… men inget stämde in på beskrivningarna så jag bestämde mig helt enkelt för att gå och kolla upp det.

Den är rätt torr här men så såg den ut innan. Jag gick iväg till vårdcentralen i måndags och fick träffa en sköterska som kollade på den men visste inte riktigt vad det var heller så jag fick en tid till idag klockan 10:00 för att träffa läkare. Så väl där idag fick jag träffa två läkare som kollade och klämde. Men de visste inte riktigt heller vad det var eftersom det heller inte riktigt ser ut som en vårta. Men vad de kom fram till var att den inte såg farlig ut eller det såg inte ut som hudcancer i alla fall. Men de ville ändå ta bort den för att skicka iväg för analys. Inte mig emot. Då är den borta från kroppen och de kollar det ordentligt.

Men blev dock lite förvånad att de gjorde det och att det blev gjort direkt. Men det vara bara att lägga sig på britsen, upp med benet och in med bedövning i knät. Sedan började de skära och trycka och fixa för att få bort den. Märklig med bedövning alltså. Var andra gången jag hade det. Sist var när jag tog ut p-staven eftersom den satt väldigt hårt och de var tvungna att trycka och skära en hel del.

Efter att jag tagit ut staven. Hyfsat brun efter två veckor i Mexico precis innan 😉 men det är galet att det går så fort för bedövningen att verka och så känner man ju beröringen eller trycket men det gör inte ont alls. Så idag började de skära och fick bort grejen på knät. Sedan var det dags att sy igen såret.

Såg inte riktigt hur stort det var men de la ändå typ tre stygn tror jag. Så det var premiär för mig 🙂 ser inte lika dramatiskt ut som mammas ben gjorde efter knäprotesoperationen så ska inte klaga 😉

När bedövningen släppte på eftermiddagen kändes det ändå i knät så fick ta en värktablett. Nu ser det ut såhär

Någon som vet om man ska byta plåster eller ska man bara låta det vara? Ska iväg om två veckor och ta bort stygnen.

Så blev en lite oväntad onsdag men bra i slutändan 🙂

2 kommentarer

  • Carina

    Den där omläggningen kan sitta en vecka iaf. Börjar det vara alltför ” geggigt” går du på hälsocentralen och får det omlagt.
    Det ser fint ut, håll bara koll på, om det blir varmt o rött runt om, eller att du får feber. Annars är det lugnt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: