Alopecia

Träna med peruk

Detta tror jag är ett ämne som många med alopecia brottas med om man inte känner sig bekväm med att träna utan peruken. När man har en helt ny peruk som är sådär extra snygg så vill man ju såklart inte slita på den i onödan. Att träna med peruken är ju någonting som sliter enormt mycket på dem så det försöker jag verkligen att undvika.

Så därför så brukar jag ta en gammal peruk. Alltså när jag har en peruk som börjar bli för sliten för att ha varje dag – när topparna blir slitna och när den blir som ett fågelbo i nacken – då använder jag den istället för träning. Det är toppen för då behöver man inte slita i onödan på sina nya fina peruker och de kan också hålla längre. När jag tränar med peruk brukar jag sätta upp håret ned tofs och fläta samt ett hårband för att hålla allt på plats. Gjorde en video av detta också så ni får se hur jag gör 🙂

Hur gör ni med alopeci när ni tränar? Har ni den på er eller brukar ni träna utan?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: