alopeci,  Alopecia,  Baldie,  kosmetisk tatuering,  Ögonbrynstatuering

Nya ögonbryn – del 3

I morgon är det dags för mig att fylla i mina ögonbryn igen. Det ska bli riktigt spännande att se hur färgen kommer att fästa denna gång. Om ni inte läst om hur första gången var kan ni läsa del 1 här och del två här. Efter att jag hade gjort dem kändes processen lite såhär:

Jag visste att läkningsprocessen skulle ta lite tid och att man kan tappa en hel del färg i början men att den sedan kan komma tillbaka. Därför var det rätt skönt att jag var förberedd på detta 🙂 annars kan jag förstå att många kan få lite panik när det känns som om hela ögonbrynen håller på att falla av. Jag var också ganska så förberedd på att jag skulle tappa en hel del färg eftersom att jag har gjort laser för och få bort mina gamla flera gånger och att man heller inte riktigt vet hur färgen kommer fastna när man har en tatuering sedan innan under. Men såhär såg min process ut:

Precis efter att de var gjorda

Ja såhär såg de ut direkt efter att behandlingen var klar. Väldigt tydliga och fina strån. Är fortfarande helt i chock över att man kan göra det så det ser så sjukt äkta ut! Helt fantastiskt! Men efter detta började alltså min läkningsprocess.

Förta dagen

Såhär såg jag ut dagen efter att jag hade gjort mina bryn. Jag hade på en salva för att det inte skulle bli så mycket sårskorpor och de var fortfarande väldigt mörka. Men faktiskt ingenting som jag störde mig så mycket på utan det var mest att de blev så glansiga av krämen. Men det är SUPERVIKTIGT att inte slarva med detta så det är bara att stryka på med kräm!

Närbild under första dagen

Man ser här också att det ser ut som om stråna har blivit lite tjockare och mörkare än vad de var direkt efter behandlingen. Men det är en del av läkningen.

Dag 2

Under dag 2 började det lägga sig lite gran med färgen. Fortfarande jätteviktigt att smörja in brynen så det gjorde jag flera gånger om dagen.

Dag 2

Närbild där ni ser lite tydligare också hur stråna ser ut. De är fortsatt väldigt markerade och snygga och syns verkligen ordentligt.

Dag 3

Dag tre så började lite, lite sårskorpa att lossna från brynen. Det är lite svårt att se på den här bilden. Vad som är jätteviktigt här är att man inte börjar dra av sårskorporna för då kan färgen följa med. Det kliade en hel del här men man får bara försöka att låta bli och röra dem. Självklart vill man att resultatet ska bli så bra som möjligt så det är bara att behärska sig 🙂

Dag 6

I det här skedet var man verkligen i fasen ”Vad händer? Mina ögonbryn faller av?” Men eftersom jag var rättså beredd på det så fick jag inte panik 😉 Men som ni ser så har väldigt mycket att sårskorporna ramlat av här och man ser också att brynen är betydligt ljusare under.

En utan hår också 🙂

Här ser man båda brynen framifrån. Lite olika per bryn hur mycket som ramlade av och här ser man även att det är lite nyansskillnad på det högra och vänstra ögonbrynet.

Dag 9

Här hade nästan alla sårskorpor ramlat bort och det var rätt stor nyansskillnad på mina bryn. Stråna var heller inte lika tydliga men det är ändå en annan form än vad jag hade innan som ser betydligt snyggare ut även om jag kanske önskat att lite mer färg hade fastnat.

Dag 12

Men kolla vad som hände efter ett par dagar till – brynen kom liksom tillbaka och färgen blev betydligt mer jämn på dem. Helt otroligt att det kan fungera så!!

Före – Efter

Här kan ni se det tydligare. Bilden efter är tagen ungefär 6 veckor efter att jag tatuerade in brynen och när läkningen är het klar. Här ser man tydligt att formen är ändras och att de är starkare än vad de var innan. Men det ska bli spännande att fylla i den i morgon och sedan se hur det ser ut efter det. Kommer självklart att dokumentera även denna process så att ni får hänga med på resan!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: