Gravid

Gravid vecka 5 (4+6)

Wow – vart ska jag börja. Det känns helt galet att jag faktiskt är gravid. Det är väldigt svårt att ta in och det kanske inte är så konstigt heller eftersom det bara är några dagar sedan som vi fick plus på stickan. Jag tog testet för 6 dagar sedan när min mens inte kom som den skulle. Jag var självklart nervös när jag tog testet men jag såg nästan direkt att det var två streck där det de tidigare gångerna bara visat ett. Eftersom jag är ett kontrollfreak så har jag ju analyserat sönder de där testen och strecken men denna gången var det verkligen igen tvekan om saken. Dock så var jag ändå inte säker och tog därför ett digitalt test också för att få det svar på vitt.

Två positiva test

Så efter detta var det ju väldigt tydligt 🙂 Jag tog det på morgonen efter att jag varit på gymmet så jag gick hela dagen innan jag berättade för Petter när han kom hem från jobbet på kvällen. Så ja nu börjar vår resa mot att bli en till i familjen!

Just nu mår jag bra, har lite ömma bröst men annars så känner jag inte så mycket faktiskt. Har åkt på en dunderförkylning nu så den känns mest. Jag hoppas verkligen att jag kommer få må bra och slipper illamående men vi får se hur det går. Den första tiden hos barnmorskan är inbokad så ska dit den 3 oktober för inskrivningssamtal. Sen hoppas jag på ett ultraljud så snabbt det går så man kan se så att allting står rätt till.

Jag tänker att jag ska blogga en gång i veckan kring graviditeten så att ni kan få följa med men också så att jag själv har något att gå tillbaka till. Idag är jag alltså i vecka 5 (4+6) och i morgon går jag in i vecka 6. Så min tanke är att jag bloggar på den sista dagen på gravidveckan och berättar hur det har varit. Så småningom kommer jag även börja ta med foton på magen så att man kan se utvecklingen där.

Ha en fin dag!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: