Gravid

Gravid vecka 6

I dag gick jag in i vecka 7 (6+0) men ska berätta lite om hur min vecka har varit. Den har varit väldigt tuff. Jag var sjuk hela förra vecka i princip, en väldigt långdragen förkylning så jobbade hemifrån måndag-torsdag. Sedan i fredags när jag skulle gå till jobbet så kände jag att illamåendet började komma krypandes inte alls kul. Jag som hade tänkt att jag skulle få må bra och inte få detta obehagliga illamående 😉 men det blir inte alltid som man tänkt sig utan det har egentligen bara eskaletat.

Vi har dock varit i Köpenhamn i helgen, så det var ändå roligt att göra något och aktivera sig istället för att bara ligga hemma och vara trött och må dåligt. Vi var där för att fira en kollega och hennes kille som fyllt 30 år. Det var väldigt trevligt! Men jag var megatrött så vi gick hem vid 23:30. Illamåendet har sedan fortsatt och morgnarna är riktigt tuffa. Jag känner mig liksom yr, illamående och jättetrött och det kommer sedan i vågor under hela dagen. Verkar som att jag måste äta HELA TIDEN för att kunna hålla det i schack över huvud taget. Men det är väl bara att försöka och äta lite och ofta men jag vill ju heller inte gå upp hur mycket som helst i vikt även om det viktigaste är att barnet i magen mår bra.

I morse var det väldigt illa så då åt jag en banan innan jag klev upp i princip och det blev liiiite bättre av det. Men det tog mig alltså 1 timme att ta mig ur sängen och sminka mig. Får börja ställa klockan tidigare om det ska vara såhär framöver haha. Inte kul men får se hur det artar sig. Vi har det första barnmorskebesöket inbokat på torsdag så jag tänkte att jag i alla fall ska prata med henne då och se vad man kan få om det kommer fortsätta…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ bloggen

hej

%d bloggare gillar detta: